Detta jobbar jag med!

Jag jobbar med flera olika saker inom släktforskningens gärdsgård:

1. En viktig del av min tillvaro är mina släktforskningsuppdrag, som jag sedan mer än 35 år bedriver åt främst svensk-amerikaner, och då huvudsakligen på Landsarkivet i Vadstena. De har bl.a. resulterat i den lista över emigranter, som du kan hitta här.

Jag är medlem av några amerikanska föreningar: Association of Professional Genealogists, The Swedish American Historical Society, Swedish Genealogical Society of Minnesota och The Swedish Ancestry Research Association (SARA) i Worcester, Mass.

På senare år har jag också hjälpt svenskar att hitta vad det blev av utvandrarna.

Jag samarbetar med några erfarna forskare vid andra arkiv.

2. Jag var under åren 1987-2002 redaktör för Svenska Släktkalendern, men har nu lämnat den sysslan, för att få mer tid att skriva på andra böcker och artiklar.

I slutet av sommaren 2014 kommer den tredje omarbetade upplagan av min handbök för nybörjare Släktforskning - vägen till din egen historia, som ges ut av ICA-förlaget.

3. Sedan 1 januari 2004 är jag redaktör för för Swedish American Genealogist (SAG), och sköter den svenska delen av verksamheten, tar in betalningar etc. .

4. Åren 1992­-2001 var jag redaktör för Släkthistoriskt Forum, som ges ut fem gånger per år av Sveriges Släktforskarförbund.

5. Sedan januari 2002 ger jag ut ett nyhetsbrev för släktforskare, Vi Släktforskare, som kommer ut varannan månad. Detta görs i form av en pdf-fil och skickas ut via e-post. Du kan läsa mer om det här.

6. Jag gör också mindre uppdrag inom grafisk formgivning: böcker, broschyrer, annonser. Jag kan också hjälpa till med mindre upplagor av omslag till cd-skivor, och även etiketter till sådana.

7. Jag är förstås registrerad för F-skatt.

Vill du skriva till mig? Det kan du göra här

Postadress: Elisabeth Thorsell, Hästskovägen 45, 177 39 Järfälla.

Uppdaterat 3 april 2014